Wellness

WELLNESS


Tendinta Wellness se manifesta in toate domeniile vietii, incepand de la sport, nutritie, sanatate pana la frumusete, munca, odihna si relaxare.

Nutritia si miscarea joaca un rol important in viata fiecarui om. Suplimentii nutritivi din alimentele sanatose, plante, bauturile naturale, alimentele ecologice, exercitiile de fitness, sedintele de masaj sunt doar cateva din posibilitatile care conduc la un stil de viata sanatos.

Grand Fitness nu este o simpla sala de antrenament, ci un concept gandit in cele mai mici detalii, care ofera servicii complete si complexe.

Pentru aceasta, punem la dispozitia dumneavostra:

   - un cabinet de nutritie
   - doua cabinete de masaj
   - Vitamin Bar cu produse dedicate activitatii sportive
   - meniuri cu calorii controlate, pregatite de specialistii de la restaurantul Teo Lunch Fit

 
Serviciile pe care le oferim:

   - consultatii nutritionale
   - masaj terapeutic
   - masaj de relaxare
   - masaj anticelulitic
   - reflexoterapie

 


Grand Fitness are la baza conceptul de a aduce in vietile oamenilor cea mai pura forma a unei vieti sanatoase!

MASAJUL DE RELAXARE

 

Ajuta la eliminarea toxinelor din corpul uman si creeaza o stare de relaxare totala si profunda, imbunatatind circulatia limfatica si pe cea sanguina. In general, masajul de relaxare are un efect antistres si este recomandat tuturor persoanelor indiferent de varsta si sex: adulti, copii, sugari, adolescenti sau nou-nascuti.


Acest tip de masaj poate fi efectuat pe tot corpul, numindu-se masaj de relaxare total sau pe o zona a corpului uman, sub denumirea de masaj de relaxare partial sau segmentar si are drept scop principal relaxarea generala si inlaturarea oboselii. Este realizat cu manevre lente, de intensitate redusa si orice masaj de relaxare ar trebui asociat cu elemente de meloterapie si aromoterapie.
Manevrele si tehnicile specifice folosite in masajul de relaxare au drept scop accelerarea circulatiei sanguine la nivelul fiecarui segment sau organ.

 

Efectele masajului de relaxare:
- stare de vitalitate si energizare

- imbunatateste circulatia sanguina si limfatica

- ajuta la eliminarea toxinelor din organism

- relaxeaza musculatura
- elimina oboseala accentuata

- creste elasticitatea pielii
- mentine o buna stare de sanatate
- ajuta la regenerarea tesuturilor

MASAJUL TERAPEUTIC

 

În ziua de astăzi, orice masaj profesional este terapeutic, cu beneficii reale asupra sănătății. Dar expresia “masaj terapeutic” este folosită pentru a indica faptul că masajul va fi un pic mai intens decat un masaj de relaxare şi poate avea în vedere vindecarea unor probleme specifice de sănătate.
Efectele masajului terapeutic în cazul traumatismelor sau al bolilor sunt de ameliorare, întreținere, mergând până la vindecarea completă.
Este indicat într-o serie de boli grave unde masajul are rol de întreținere sau de menținere în funcție a unor structuri musculare și nervoase sau a unor organe vitale. El poate fi de mai multe tipuri: total, parțial sau local. Se efectuează după indicații de specialitate din partea medicului, cu mijloace specifice, soluții și creme terapeutice. Numărul de ședinte și frecvența lor se stabilesc în cursul tratamentului după felul cum răspunde fiecare pacient.

Efectele benefice ale masajului terapeutic:

Efecte asupra pielii:
- catifelare evidentă prin hidratarea cu uleiuri și creme specifice masajului
- descuamarea  celulelor moarte de la suprafața pielii
- elasticitate mai mare a pielii
- îmbunătățirea circulației sanguine periferice

Efecte asupra mușchilor:
- decontractare profundă
- tonicitate mai mare a tuturor mușchilor flasci și a celor slăbiți
- eliberare  de acid lactic stocat la mușchi datorită efortului prelungit
- articulațiile capătă o mai buna mobilitate cu ajutorul manipulărilor articulare și manevrelor specifice articulațiilor și vertebrelor. Masajul terapeutic ajută, de asemenea, la recuperarea fracturilor articulare.

Efecte asupra nervilor:
- o mai bună excitabilitate la stimuli din exterior
- o mai rapidă contractilitate a nervilor

Efecte asupra sângelui și a limfei:
- fluiditate mai mare prin mișcări care au un sens invers circulației sanguine
- o accelerare a circulației sângelui
- drenarea corectă a limfei cu ajutorul manevrelor de drenare limfatică

Efecte asupra glandelor endocrine:
- o mai bună funcționalitate a sistemului nervos central care comandă aceste glande
- activarea circulației hormonale datorată bunei circulații sanguine

Efecte asupra organelor interne:
- indirect prin activarea sângelui, nervilor și limfei
- direct asupra unor organe numai în caz terapeutic

MASAJUL ANTICELULITIC

 

Celulita este un termen care defineste inflamația stratului celular subcutanat, si este adesea eronat folosit pentru definirea degenerescenței țesutului gras care duce la acel aspect neplacut al celulelor adipoase neuniform distribuite sub piele. Pentru simplificare vom folosi si noi termenul popular de celulita.

Masajul anticelulitic se efectuează cu ajutorul unor manevre și prize specifice care  tonifică zona afectată, asigura troficitatea celulară și distribuie uniform lichidul interstițial (dintre celule), oferind astfel un aspect neted pielii. De asemenea se stimulează drenarea limfatică si circulația sanguină, fapt ce ajuta la eliminarea compușilor toxici.


Acest tip de masaj reprezintă soluția ideală pentru a scăpa de așa-numita “coajă de portocală”, foarte deranjantă pentru persoanele de sex feminin. Prin aplicarea manevrelor de masaj anticelulitic se acționează în mod direct asupra straturilor superficiale, stimulandu-se elasticitatea pielii și a țesuturilor subcutanate.
Masajul se face de obicei pe șolduri, picioare, fese, abdomen. Se folosesc creme reductoare sau uleiuri specifice, pentru a spori efectul tonifiant.
Trebuie să țineți însă cont de faptul că masajul anticelulitic nu este un masaj de relaxare – se acționează insistent, uneori chiar dureros, asupra zonelor afectate de celulită.

 

Beneficiile Masajului Anticelulitic:

Îmbunătățește starea pielii, netezind-o și îndreptând-o.

Îndepartează stratul de celule moarte de la suprafața pielii.
Micșorarea circumferinței corporale și accelerarea dispariției grăsimilor suplimentare. Acest efect se măsoara în centimetri.
Diminuarea  vergeturilor.
Dezintoxicare intensivă a organismului. Ajută schimburile nutritive între țesuturi, cu eliminare de deșeuri metabolice.
Imbunătățește circulația sanguină și limfatică. Ajută la obținerea unei siluete zvelte, uniforme.

 

Contraindicații:

- inflamații acute dermatologice, varice pronunțate (se va ocoli zona cu probleme)

- in perioada menstruației ședințele de masaj anticelulitic se pot face la o intensitate medie.

REFLEXOTERAPIA

Este o ştiinţa foarte veche, folosită pentru tratarea, diagnosticarea și prevenirea diverselor afecţiuni. Reflexoterapia acţionează asemănător cu acupunctura numai că în loc de ace se foloseşte apăsarea unor puncte reflexogene specifice , apăsare care stimulează zone specifice din organism. Organele şi sistemele corpului uman sunt interconectate între ele şi au în acelaşi timp legături vasculare, nervoase şi energetice directe cu zonele corespunzătoare reflexogene. Astfel, reflexoterapia se poate defini ca tratamentul prin masaj al punctelor reflexe diagnosticate ca fiind sensibile. Prin reflexoterapie se deblochează și elimină acumularile de toxine din organism. Depunerile toxice sunt considerate în masajul reflexogen principala cauză a îmbolnăvirilor curente, astfel prin stimularea si deblocarea lor organismul este ajutat să îndepărteze compușii reziduali rezultați în urma proceselor metabolice, compuși care îngreuneaza buna funcționare a organismului, ducând în timp la apariția disfuncțiilor.


Reflexoterapia propriu-zisă constă în apăsarea anumitor zone de pe labele picioarelor și de pe mâini în vederea stimulării organelor corespondente. Orice zonă “sensibilă” poate fi un indiciu al unui organ cu probleme care necesită atenție. Durerile care apar în cazul ședințelor de reflexoterapie se datorează în mare parte toxinelor acumulate în corp, rezultate în urma metabolismului celular, acid uric, resturi de pesticide și alte substanțe chimice, și care pot bloca circulația energetică spre organele aflate de-a lungul zonei respective.

Reflexoterapia este utilă în foarte multe tipuri de stări şi boli, deoarece, prin reechilibrarea energiilor organismului, influenţează fiecare sistem şi organ şi ajută la purificarea organismului de toxine, întărindu-i imunitatea.

Printre altele, reflexoterapia ajută şi la:
- probleme de stres, insomnii, oboseală cronică, imunitate scăzută,
- tulburări endocrine: tiroida, paratiroide (căderi de calciu),
- deficiente de creştere la copii, reglarea ciclului, tulburări de menopauză,
- disfuncţii sexuale (impotență, frigiditate etc.),
- tulburări de metabolism, obezitate, diabet,
- osteoporoză (poate încetini sau stopa demineralizarea osoasă),
- afecţiuni digestive: gastrite, enterocolite, colite, ulcer,  constipaţie, hemoroizi, balonări,
- afecţiuni hepato-biliare: litiaza biliară, hipercolesterolemie, bilă leneşa,
- afecţiuni renale (se elimină nisipul și pietricelele) , edeme (picioare umflate),
- afecţiuni circulatorii: hipo și hipertensiune, arterioscleroză, gută, sindromul mâinilor și picioarelor reci, dureri de picioare,
- afecţiuni ORL: bronşite, rinite, sinuzite, nevralgii, astm,
- crampe musculare, luxaţii, entorse, dureri de spate, inflamaţii ale tendoanelor
- afecţiuni neurologice: boala Parkinson, accidente vasculare cerebrale,  afecţiuni psihiatrice: depresie, anxietate, atacuri de panică, etc.


Femeile cărora li s-au administrat regulat tratamente reflexoterapeutice în timpul sarcinii au  avut o naștere mai scurtă și mai ușoară.
 
Recomandări pentru pacient:
- este recomandat să se facă cel puțin o serie de 10 ședințe de reflexoterapie
- este recomandat ca înainte de terapie cu 1 ora cât și cu 30 minute după terapie sa nu se mănânce nimic;
- pe perioada ședințelor de reflexoterapie este indicat să se bea o cantitate cât mai mare de lichide, peste 2 litri pe zi;
- pe perioada terapiei este recomandat a nu se fuma, a nu se consuma băuturi alcoolice, a se diminua consumul de cafea;
- pe perioada tratamentului reflexogen este recomandată o dieta echilibrată, bogată în legume, fructe și sucuri naturale, și de preferință a se evita carnea;
- în timpul ședinței de reflexoterapie se va bea 500 ml de apă plată sau ceai;
- este recomandat ca pacientul să indice corect zonele dureroase reflexoterapeutului, asfel încât acesta să poată identifica corect organele afectate.\


Avantajele reflexoterpiei:


- poate fi aplicată la orice categorie de vârstă.
- poate fi aplicată profilactic, bolilor cronice şi acute, dar şi bolilor nemanifestate.
- este un tratament netoxic.
- se lucrează pe cauză nu pe simptome.
- se poate face în paralel cu alte tratamente naturiste sau alopate.
- nu se întrerupe tratamentul medicamentos.


Efectele secundare ale reflexoterapiei:


Următoarele tipuri de manifestări au ca efect final eliminarea toxinelor, deoarece reflexoterapia are și un puternic efect de dezintoxicare a organismului . Ele nu trebuie combătute în nici un fel. Aparitia acestor reacții nu trebuie să ducă la întreruperea tratamentului deoarece sunt reacții normale și firești. Acestea sunt:
accese de vomă, diaree, putând dura mai multe zile, urina își schimbă mirosul și culoarea, transpirație, uneori foarte accentuată, apariția unor erupții cutanate, dureri, amețeli, greață, apariţia de pete albastre în cazul dezechilibrului de calciu în organism, creșterea debitului de secreții ale organismului, stare de oboseala uneori accentuată, dilatarea vizibilă a varicelor, febră, dacă în corp există o infecţie latentă.

Contraindicațiile reflexoterapiei:


- insuficiență renală acută
- litiază renală (pietre mari care nu pot fi eliminate pe cale naturală)
- litiază biliară
- în stare de infarct
- varice deschise
- hemoragii
- infecții cutanate, răni la talpa piciorului.

 

Masajul segmentar are la bază tehnici ale masajului suedez .


Acţiunea lui este la nivelul mușchilor cât și la nivelul zonelor adipoase precum și la toate funcţiile corpului De asemenea reducere tensiunea în muşchi; îşi găseşte utilitatea, ȋn cazurile ȋn care se dorește remodelarea unei anumite zone sau urmarește reducerea disconfortului unei anumite zone ce prezintă dureri locale și chiar sunt blocate anumite grupe de mușchi. Este un masaj ideal pentru cei care ȋși doresc o condiţie fizică bună si un confort fizic satisfăcător chiar și după foarte multe ore de lucru la birou.
Eficienţa masajelor anticelulitice pe zonele afectate ( pe segment ) este mare deoarece frecvenţa cu care se va face masajul va fi mai mare, pesoana obţinând mai rapid rezultatele dorite.

Fiind un masaj profund, determină apariţia stării de corp uşor, datorită accelerării circulaţiei în sistemul limfatic şi preluarea ei de către canalele colectoare fără perturbările pe care le inducem organismului prin poziţii fixe, menţinute multe ore (ex. lucrul la calculator).

Masajul segmentar poate fi: facial, cervical, dorsal, membre..etc etc 


Beneficiile masajului segmentar:


Efectele masajului sunt multiple: pielea, muşchii, nervii sunt stimulate iar prin circulaţia sporită a sângelui şi a limfei produsele reziduale ale corpului sunt eliminate cu mare uşurinţă.
Masajul segmentar are reale beneficii fizice şi emoţionale fiind un mijloc eficient de păstrare a sănătatii, chiar și ȋn condiţiile unei perioade extreme de solicitante ȋn care nu avem timp insuficient.

Investește ȋn tinereţea și supleţea pielii tale. Programează-te la tel: 0756 161500 | 0268545868